Akcie Hypoteční banky posílily o 6,2 pct nad rekordních 1600 Kč

18.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. června (ČTK) - Akcie Hypoteční banky dnes v mimoburzovním RM-Systému zastínily všechny další cenné papíry. Nejsilnější růst na trhu o 6,16 procenta navíc vylepšily překonáním rekordní ceny 1600 korun za kus. Od počátku roku akcie Hypoteční banky posílily o devět procent, vyplynulo z výsledků RM-Systému.

Celý trh podle indexu deseti předních akcií RM přidal 0,1 procenta na 3004,59 bodu při podprůměrných celkových obchodech za 16 milionů korun. Nejvíce se obchodovaly akcie operátora Telefónika O2, jež odepsaly půl procenta na 587,2 koruny při objemu 6,2 milionu korun.

O část zisků z minulého týdne přišly i akcie firmy Jihočeské papírny Větřní, které klesly o 3,31 procenta na 43,8 Kč. Podle RM-Systému bude mít červnová valná hromada Jihočeských papíren na programu i další postup týkajícího se prodeje akcií dceřiné firmy JIP - Papírny Větřní. "Tato dceřiná společnost je fakticky jediným majetkem mateřské společnosti a zůstává otázkou finanční obnos, za který bude prodej uskutečněn," uvedl Roman Jandík z RM-Systému.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK