Americké akciové trhy šly dopoledne oběma směry

18.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 18. června (ČTK) - Akcie na amerických burzách šly dopoledne oběma směry; předcházely tomu tři dny růstu. Také dnes našly ceny akcií podporu ve zprávách o nových akvizicích mezi podniky. Spekuluje se přitom, že by ve hře mohl být i hliníkárenský gigant Alcoa.

Index Dow Jones v poledne newyorského času, tedy v 18 hodin SELČ, klesl o nepatrných 0,04 procenta na 13.633,7 bodu. Index trhu Nasdaq se tou dobou snížil na 2626 bodů, tedy o 0,03 procenta.

Akcie si udělaly přestávku po výrazném vzestupu z minulého týdne, o který se postarala příznivá čísla o inflaci. Index Dow Jones poté zaznamenal nejvyšší třídenní nárůst v bodech od listopadu 2004.

Investoři na začátku tohoto týdne postrádají nějaký významnější ekonomický indikátor, který by s cenami akcií mohl pohnout. Podle analytiků se budou proto kvůli nasměrování indexových pohybů řídit spíše zprávami a spekulacemi o fúzích a převzetích.

Mezi třiceti tituly, které tvoří index Dow Jones, si Alcoa připsala nejvyšší zisk dnešního dopoledne. Pomohla jí k tomu zpráva, že se ji australská těžební společnost BHP Billiton chystá převzít za 40 miliard dolarů. Podle jiné informace se společnosti General Electric a Pearson chystají převzít mediální a informační skupinu Dow Jones & Co. za pět miliard USD, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK