Centrum.cz loni zvýšil výnosy o 63 pct na 367,6 milionu Kč

19.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Provozovatel druhého největšího českého portálu Centrum.cz, společnost NetCentrum, loni zvýšil výnosy meziročně zhruba o 63 procent na 367,6 milionu korun. Provozní zisk EBITDA překročil 33 milionů korun po předloňské ztrátě 4,5 milionu korun. Čistý zisk byl kolem 22 milionů korun, porovnatelný údaj za rok 2005 nebyl zveřejněn. Auditované výsledky podle mezinárodních účetních standardů oznámili zástupci NetCentrum na dnešní tiskové konferenci.

Z konkurentů jednička trhu Seznam.cz loni vykázala zisk 480 milionů korun a tržby kolem miliardy korun. Internetový portál Atlas.cz loni zvýšil tržby o 63 procent na 204 milionů korun a vydělal 17,5 milionu.

V letošním roce plánoval Centrum.cz s další nárůst počtu uživatelů na tři miliony, k čemuž by měly dopomoci i nové služby včetně www.fotoalba.cz a silnějšího zaměření na mobilní telefony. "Zatímco mobil máme každý, počítač ne," uvedl výkonný ředitel Centrum.cz Pavel Mucha.

Centrum.cz měsíčně podle květnových údajů navštíví 2,4 milionu uživatelů a průměrná denní návštěvnost překročila půl milionu unikátních návštěvníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK