ČOI varuje před nebezpečným nosičem dětí

19.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Česká obchodní inspekce varuje spotřebitele před nebezpečným nosičem dětí na záda se stojánkem. Nosič může kvůli konstrukční chybě děti poranit. Podle ČOI se již nevyrábí a neměl by být ani v prodeji. Lidé, kteří si pomůcku dříve zakoupili, mohou výrobek reklamovat.

Mluvčí ČOI Miloslava Fléglová řekla, že na nebezpečný nosič označený na opěrce zad nápisem Free line LUX Collection a na spodní straně podložky nohou nápisem Baby Direkt nedávno upozornil inspekci spotřebitel, jehož dítě si v pohyblivém spoji rámu skříplo palec a způsobilo si krvavé poranění.

Výrobce nosiče podle ČOI uvedl, že spoje rámu nosiče jsou od roku 2005 chráněny koženým krytím. "Přestože tyto typy nosičů se již nevyrábějí, výrobce ani distributoři nevyloučili možnost, že tyto nosiče dětí na záda se stojánkem a nekrytým místem pohyblivého spoje konstrukce se na trhu či u spotřebitelů dosud mohou vyskytovat," upozornila Fléglová.

Lidem, kteří si tento výrobek koupili bez ochranného krytí, Fléglová doporučila, aby jej u prodávajícího reklamovali. "Nejlépe s platným dokladem o koupi," podotkla mluvčí ČOI.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK