Koruna stagnovala na 28,60 Kč/EUR a 21,33 Kč/USD

19.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Česká měna v úterý stagnovala. Proti euru se po 16:30 obchodovala na 28,60 Kč/EUR a proti dolaru na 21,33 Kč/USD, tedy na stejných hodnotách jako v pondělí. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Obchodování s českou korunou se stává neskutečně nudné. Již čtvrtý den v řadě vidíme stejný obrázek," komentoval obchodování analytik Next Finance Vladimír Pikora. Podle něj obchodování s korunou je v posledních dnech velmi klidné a postrádá jasný posilující či oslabující trend. "To by mohlo naznačovat klid před bouří," dodal s tím, že v budoucnu by mohla koruna skokově posílit.

Koruna podle Pikory také naprosto ignoruje dění na politické scéně. "Londýnští hráči evidují snahy o vyvolání předčasných voleb, ale při pohledu na sílu levice a na předvolební průzkumy politické tahanice přehlíží," uvedl.

Stejně tak koruna nereaguje na výroky viceguvernéra ČNB Miroslava Singera, že by centrální banka měla navázat na květnové zvýšení úrokových sazeb a opět utáhnout měnovou politiku.

Dolar se na eurodolarovém trhu obchoduje na 1,341 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK