Prvně jednala Podnikatelská rada

19.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Především o projektu zelených karet pro zahraniční pracovníky v České republice v Praze poprvé jednala Podnikatelská rada, nový poradní orgán ministerstva průmyslu a obchodu. Rada tvořená zástupci jednotlivých ministerstev a podnikatelů má zlepšit jejich spolupráci se státní správou, řekl mluvčí MPO Tomáš Bartovský.

Projednávaný projekt zelených karet by měl pomoci odstranit nedostatek kvalifikovaných pracovníků, který je podle podnikatelů zvláště ve velkých podnicích dramatický. Rada se dnes také zabývala novelou živnostenského zákona a zjednodušením centrálního registračního formuláře.

Radu zřídil ministr Martin Říman, polovinu z 24 členů tvoří představitelé jednotlivých ministerstev a státní správy, polovinu reprezentanti podnikatelů. Zástupce má v radě Sdružení podnikatelů a živnostníků, Asociace inovačního podnikání ČR, Svaz podnikatelů ve stavebnictví, Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, Unie malých a středních podniků ČR / SME UNION Czech Republic, Potravinářská komora ČR, Agrární komora ČR, Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR, Svaz českých a moravských výrobních družstev, Svaz průmyslu a dopravy ČR a Hospodářská komora ČR.

Do příštího zasedání rady na přelomu září a října se má podrobněji ustavit její vnitřní struktura a mají se vytvořit pracovní skupiny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK