Česká spořitelna spustí cashback až v půlce července

21.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. června (ČTK) - Česká spořitelna spustí službu cashback, tedy výběr hotovosti u obchodníků při platbě kartou, zhruba v polovině července. Napsalo to čtvrteční Právo. Banka tak zahájení služby už poněkolikáté odložila, naposledy ho plánovala od konce června. Službu již nabízí Československá obchodní banka, na konci letošního roku ji chce zavést i Komerční banka.

"Česká spořitelna zahájí pilotní provoz služby cashback v polovině července. Probíhají finální jednání s obchodníky, u kterých pilotní provoz cashbacku spustíme, a dolaďuje se technické řešení služby," řekla deníku mluvčí spořitelny Klára Gajdušková.

Banka se chystá nabídnout službu ve spolupráci s pěti obchodními řetězci. Jedním z nich by měl být podle dřívějších informací Interspar. Za výběr u pokladny by měli zákazníci zaplatit čtyři koruny, tedy méně než u výběru z bankomatů. ČSOB službu nabízí svým klientům v obchodech Hypernova a Albert zdarma.

Vybírat peníze budou moci všichni držitelé platebních karet, tedy nejen klienti České spořitelny. Musí jim to ovšem umožnit jejich banka. Maximální částka pro výběr hotovosti bude 1500 korun. Podmínkou je nákup alespoň za 300 korun.

V zahraničí se využívání služby cashback liší stát od státu. Běžně je služba dostupná již několik let například v USA, Švédsku, Dánsku nebo ve Velké Británii. Letos bude služba zavedena podle asociace Visa v Itálii a Polsku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK