Akcie Orka se obchodují již na čtyřech burzách

21.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. června (ČTK) - Akcie realitní společnosti Orco Property Group, jejíž součástí je i česká firma IPB Real, mohou investoři od dnešního dne kupovat i na burzách v Maďarsku a Polsku. Orco je tak v současnosti jedinou evropskou společností obchodovanou současně na pařížském trhu Euronext a na burzách v Praze, Budapešti i Varšavě a nabízí investorům možnost obchodovat s akciemi ve čtyřech různých měnách. ČTK to oznámila Orco.

S tržní kapitalizací, což je součin ceny akcie a počtu akcií, přibližně 1,2 miliardy eur je Orco pátou největší společností na budapešťské burze a patří mezi 30 největších akcií na varšavském akciovém trhu. Orco doufá, že vstoupí ještě před koncem roku do akciových indexů BUX a WIG 20.

"Uvedení Orka na BSE (Budapešť) a WSE (Varšava) je zaměřeno na významné zvýšení likvidity našich akcií, získání prospěchu z větší přítomnosti na dvou z našich klíčových trhů a umožnění toho, aby se maďarští a polští institucionální a drobní investoři mohli podílet na budoucím růstu naší společnosti," uvedl předseda a generální ředitel Orka Jean-François Ott.

Orco minulý týden oznámila navýšení kapitálu zhruba o 1,5 milionu akcií v neveřejné nabídce pro institucionální investory v objemu 172,5 milionu eur, v přepočtu asi 4,9 miliardy korun. S touto novou tranší by se mělo začít obchodovat také dnes. Potvrdil to mluvčí pražské burzy Jiří Kovařík.

Orco Property Group je investorem, developerem, správcem fondu a nemovitostí. Na realitním a hotelovém trhu ve střední Evropě působí od roku 1991. Na konci roku 2006 firma spravovala majetek za 1,3 miliardy eur (37,2 miliardy Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK