Koruna posílila na 28,62 Kč/EUR, k dolaru klesla

21.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. června (ČTK) - Koruna zahájila čtvrteční obchodování posílením na 28,62 Kč/EUR, kde stála před 11:00. Nahrazuje tak středeční propad, při kterém klesla k euru na nejnižší hodnotu od loňského března. Naopak k dolaru česká měna oslabila na 21,38 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Po překvapivém skoku dolů se koruna postupně zotavuje. Důležité události z domova se ale čekají až příští týden v podobě měnového jednání ČNB," uvedl analytik Patrie Tomáš Vlk. Region koruně směr neudává, forint sice mírně posiluje, zlotý se slovenskou korunou se naopak obchodují slabší. "Pozitivní vývoj koruny tak přisuzujeme spíše korekci po středečních agresivnějších prodejích," dodal.

Dolar vůči euru posílil a opět se posunul pod hranici 1,34 na 1,3385 USD/EUR. Ziskům eura ukázaly podle Vlka stop předchozí horší data, naposledy z Německa. Dnešní index nákupních manažerů EMU sice dopadl mírně lépe, než se čekalo, ale euru výš nepomohl. "Je také pravděpodobné, že dolar podporuje vývoj kurzu japonského jenu k americké měně," podotkl Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK