Americké akcie se dopoledne příliš nepohnuly

21.06.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 21. června (ČTK) - Americké akcie dopoledne na Wall Street více méně stagnovaly. Rostoucí ceny ropy sice pomáhaly nahoru akciím ropných společností, náladu na burze ale zchladily obavy z vývoje na trhu hypoték pro méně spolehlivé klienty.

V poledne newyorského času se index Dow Jones snížil o nepatrných 0,03 procenta na 13.485 bodů. Index Nasdaq Composite v 18:00 SELČ stoupl o 0,15 procenta na 2604 bodů.

Cena americké ropy pro červencovou dodávku se v jednu chvíli zvýšila o 62 centů na 68,47 dolaru, tedy o 0,9 procenta. Způsobily to obavy, že na trh přestane proudit ropa z Nigérie kvůli tamní generální stávce. Akcie koncernu Exxon Mobil pak posílily o dvě procenta.

Na akciových burzách se pozornost investorů stočila k trhu s hypotékami pro slabší klientelu. Několik bank z Wall Street se stáhlo z těch zajišťovacích fondů Bear Stearns, které do nejrizikovějších hypoték na bydlení v USA investovaly výrazně. Obavy částečně opadly díky informaci, že Bear Stearns a její poradce doufají, že se jim podaří tuto dvojici fondů restrukturalizovat, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK