Americké akcie rostly dopoledne na další rekordy

16.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. července (ČTK) - Americké akciové trhy začaly dnešní obchodování po pátečních rekordech krátkým oddechem; brzy však obnovily růst a jejich hlavní indexy se vyšplhaly na nové rekordy. Investoři vkládají naděje do dobrých firemních výsledků a povzbuzují je spekulace o velkých fúzích. Nejvíce trh upoutaly dohady o plánech na převzetí telekomunikační skupiny Verizon Communications.

Dow Jonesův index dnes v poledne newyorského času stoupl o 0,5 procenta na 13.972 bodů a předtím se dostal až na 13.980 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 získal 0,2 procenta a vystoupil druhý den po sobě na nový průběžný rekord 1555,4 bodu. Index trhu Nasdaq posílil o 0,2 procenta na 2712 bodů.

Dow Jones a S&P 500 rostou dnes na rekordy třetí den po sobě. Nejvíce si připsaly akcie Verizonu díky zprávě listu Financial Times, podle níž britský Vodafone zvažuje převzetí firmy, která je jeho partnerem v mobilních komunikacích, za 160 miliard dolarů. Vodafone sice zprávu popřel, akcie Verizonu přesto stouply o 2,2 procenta.

K růstu Dow Jonese dále přispěly firmy Caterpillar a United Technologies. Obě společnosti se chystají zveřejnit čtvrtletní výsledky a makléři čekají, že dopadnou příznivě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK