ECM čeká do konce roku růst portfolia o 22,8 miliardy Kč

17.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Developerská společnost ECM Real Estate Investments očekává, že do konce letošního roku vzroste její portfolio o 800 milionů eur (cca 22,8 miliardy korun). Nyní činí zhruba 800 milionů eur. Expandovat se chystá hlavně v Rusku a Polsku. Dnes to na tiskové konferenci řekl generální ředitel společnosti Milan Janků.

"Naším cílem do budoucnosti je, vedle dalšího rozvoje v našich tradičních regionech, jako je ČR, expanze v dalších zemích střední a východní Evropy," řekl Janků. Kromě Ruska a Polska chce firma investovat na Ukrajině a v Rumunsku. Mimo Evropy chce společnost rozšířit své aktivity také v Číně.

Milan Janků vlastní ve společnosti ECM Real Estate Investments 55 procent akcií, ve společnosti ECM Group je stoprocentním akcionářem. Obě firmy se zaměřují především na projekty a investice do nemovitostí. Společnost ECM Group vlastní akciový podíl v PSJ Holding či obchody Carrefour na Slovensku.

ECM Real Estate Investments měla v prvním čtvrtletí čistý zisk 821.000 eur (zhruba 23 milionů korun). Čisté výnosy z pronájmu a související výnosy měla firma 2,8 milionu eur (78,4 milionu Kč). Akcie firmy se obchodují od loňského prosince na pražské burze. Společnost má sídlo v Lucembursku a Janků ji vlastní přes nizozemský fond.

Firma dosud dokončila desítku projektů, vesměs v Praze. Patří mezi ně Biskupský dvůr v centru Prahy nebo administrativní budova CITY Point na Pankráci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK