Akcie na pražské burze byly dopoledne téměř bez pohybu

17.07.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. července (ČTK) - Akciový trh pražské burzy dopoledne při malé obchodní aktivitě zůstal těsně u pondělního závěru. Investoři nakupovali po zveřejnění rozvojových plánů akcie realitní skupiny ECM, naproti tomu pod prodejním tlakem nadále byly akcie ČEZ. Hlavní index akcií PX byl po 11:30 výše o nepatrných 0,04 procenta na 1851,1 bodu, vyplývá z výsledků burzy.

Akcie ECM vyrostly o 0,9 procenta na 1806 korun. ECM předpokládá konce roku 2007 jako reálné navýšení hrubé hodnoty portfolia plánovaných projektů ve střední a východní Evropě o zhruba 800 milionů eur, přes 22 miliard korun.

"Prezentovanou strategii expanze hodnotíme spíše neutrálně, jelikož přesun na další trhy ve střední a východní Evropě se očekával a společnost zatím nezveřejnila žádný nový projekt, který by mohl cenu akcie posunout výše," komentoval oznámení ECM analytik firmy Atlantik FT Patrick Vyroubal.

Akcie ČEZ oslabily o 0,4 procenta na 1087 korun. První obchodní den dnes probíhá na Energetické burze Praha, kde byl zhruba dvě hodiny po zahájení uzavřen první kontrakt.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK