Aktuálně.cz: Raiffeisen stavební spořitelna hodlá koupit Hypo

17.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. srpna (ČTK) - Hypo stavební spořitelna změní majitele. Její vedení jedná o prodeji s Raiffeisen stavební spořitelnou. Napsal to server Aktuálně.cz. Informaci o změně majitele podle serveru potvrdily dva zdroje ze skupiny HVB, která spořitelnu ovládá. Prodej by se prý měl uskutečnit během několika týdnů. Mluvčí HVB Tomáš Pavlík informaci na dotaz ČTK nepotvrdil, k případné akvizici se pro server odmítli vyjádřit i zástupci spořitelny Raiffeisen.

"Hypo stavební spořitelna je členem finanční skupiny UniCredit Group, která zvažuje své strategické záměry do budoucna ve všech oblastech svého podnikání na českém trhu. Strategická rozhodnutí skupiny budou zveřejňována," uvedl Pavlík v oficiálním prohlášení. "Bez komentáře," řekl serveru náměstek spořitelny Raiffeisen Jan Jeníček.

Hypo stavební spořitelna je jedním ze šesti hráčů na českém trhu stavebního spoření. Na konci roku 2006 evidovala více než 402.000 platných smluv o stavebním spoření. Celkem poskytla na nové bydlení úvěry ve výši 3,1 miliardy korun. Loni podle Aktuálně.cz vykázala zisk 132 milionů korun.

Spořitelně Raiffeisen, která patří do stejnojmenné rakouské finanční skupiny, loni poklesl čistý zisk o 13,6 procenta na 135 milionů korun. Úvěry poskytnuté klientům spořitelna ke konci loňského roku zvýšila meziročně o 30 procent na 11,8 miliardy korun. Klientské vklady stouply na 39,7 miliardy korun, což je meziročně o 11,3 procenta více.

UniCredit Group, která působí v 19 zemích, má přes 7000 poboček a přibližně 140.000 zaměstnanců. Skupina působí zejména v Německu, Rakousku a Itálii. V České republice jsou členy UniCredit Group například HVB Bank, Živnostenská banka nebo CAC leasing.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK