Služby sítě Skype začaly opět plně fungovat

18.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. srpna (ČTK) - Společnost Skype, která po světě provozuje internetové volání, dnes ohlásila plné obnovení svých služeb. Síť Skype se minulé dva dny potýkala s technickými problémy, které bránily uživatelům přihlásit se do systému.

"Skype opět funguje normálně," uvedla firma odpoledne na své webové stránce. V krátkém sdělení dodala, že v pondělí poskytne podrobnější vysvětlení toho, co se stalo.

Výpadek služeb nastal během čtvrtka a již v pátek se firmě podařilo některé světové oblasti znovu připojit k systému. Problémy se dotkly prakticky všech uživatelů včetně zákazníků v České republice. Firma uvedla, že problémy se týkaly fungování jejího softwaru, a popřela spekulace, podle nichž mohlo jít o útok hackerů.

Skype umožňuje ve své síti volání zdarma přes počítače a za poplatek na mobilní telefony a pevné linky telekomunikačních operátorů; zprostředkovává také přenos vzkazů a videa. Firma je od roku 2005 součástí amerického provozovatele internetových aukcí eBay. Má po světě celkem asi 220 milionů uživatelů.

Obvykle je na síti Skype najednou připojeno pět až šest milionů lidí. Nejvíce jich bylo v lednu, kdy jich firma napočítala devět milionů. Od letošního května má Skype vývojové centrum v České republice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK