iDNES: Letadlo ČSA muselo kvůli prasklému sklu neplánovaně přistát

21.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. srpna (ČTK) - Airbus Českých aerolinií směřující do Moskvy musel v pondělí 15 minut po startu nečekaně otočit. K návratu na ruzyňské letiště ho donutila prasklina na skle kokpitu. Uvedl to server iDNES.cz. Pokles tlaku v kabině podle ČSA nenastal, a cestující tak nebyli ohroženi.

Server na příhodu upozornil jeden z cestujících, který si nepřál být jmenován. "Náš let Praha - Moskva ve 14:10 se po 15 minutách letu vrátil zpět na letiště Praha z vážných technických důvodů," napsal muž.

"Přestože nedošlo k porušení přetlaku v kabině letadla, kapitán se v souladu s předpisy rozhodl k návratu zpět do Prahy," potvrdila informaci mluvčí ČSA Daniela Hupáková.

Prohlídka na zemi podle idnesu ukázala, že prasklá byla jen vnější vrstva skla kokpitu. To je podle Hupákové desetivrstvé. "Bezpečnost 126 cestujících tak nebyla v žádném případě ohrožena," informovala mluvčí.

České aerolinie vypravily náhradní letadlo do Moskvy krátce před pátou odpoledne. Cestující tak do Ruska zamířili skoro s tříhodinovým zpožděním.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK