Koruna klesá, oslabila na 27,72 Kč/EUR a 20,55 Kč/USD

22.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. srpna (ČTK) - Koruna pod vlivem globálních trhů navázala na úterní oslabení a klesla zhruba o pět haléřů na 27,72 Kč za euro, kde stála před 11:00. K dolaru česká měna ztratila podobně na 20,55 Kč/USD. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Koruna pokračuje v nastoupeném směru a nabírá další ztráty. Úterní zprávy z domova měly prakticky nulový dopad na trh, dnes žádné události nejsou na programu. Koruna je ovlivňována především vývojem na globálních trzích. Nálada je vrtkavá a výkyvy kurzy zvýšené," popsal obchodování analytik Patrie Tomáš Vlk.

Dnes se podle něj opět daří akciím, a tak japonský jen a koruna zůstávají pod tlakem. Na druhou stranu ale nestabilní prostředí znamená vyšší riziko, čímž by se prý měla zmenšit chuť budovat spekulativní pozice financované půjčkami v jenech a korunách. "Proto by další pokles koruny neměl být výrazný a do konce dne čekáme jen mírné ztráty," dodal Vlk.

Nervozita na trzích úplně neopadla, avšak kurz euro-dolar dál zůstává s minimálními pohyby. Obchoduje se na 1,3490 USD/EUR. Dolar tedy proti euru od úterý mírně ztratil. Jedinou událostí v kalendáři je běžný účet eurozóny, který však těžko přitáhne dostatečnou pozornost, upozornil analytik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK