Euro OnLine: Sazka Arena zřejmě změní název už v září

22.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. srpna (ČTK) - Vysočanská Sazka Arena možná již během srpna, ale nejpozději v září změní svůj název na O2 Arena. V rámci sponzorské smlouvy za to telekomunikační společnost ročně nabídla 55 milionů korun, napsal dnes zpravodajský server Euro OnLine. Sazka i Telefónica O2 to zatím odmítly komentovat. Intenzivní zájem akcionářů o co nejrychlejší přejmenování haly však Euro OnLine potvrdily dva zdroje z představenstva Sazky.

"Ve chvíli, kdy podepíšeme smlouvu, zprávu zveřejníme. Nyní záležitost nekomentuji," řekl serveru mluvčí Telefóniky Martin Žabka.

Jeden z členů představenstva Sazky serveru sdělil, že generální ředitel a předseda představenstva Sazky Aleš Hušák by si přál, aby se víceúčelová hala jmenovala Sazka Arena co nejdéle, ale většina hlasů v představenstvu již rozhodla o komerčním využití jejího názvu.

"Aleš Hušák by si přál, aby jméno Sazky svítilo nad arénou pokud možno co nejdéle, ale to akcionářům nic nevynáší. Konečně s prodejem názvu arény se už od samého začátku počítalo," cituje server zdroj z představenstva, který oficiálně odmítl informaci potvrdit nebo vyvrátit.

"Je to nesmysl a nepravda. Smlouva podepsaná není," řekl serveru mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund. "Jednání o tom probíhala a stále probíhají," odpověděl ale na dotaz, zda by se Sazka Arena opravdu nemohla v brzké době přejmenovat.

Podle jednoho z menšinových akcionářů Sazky smlouva o sponzorství již prošla představenstvem a byla předána Hušákovi k podpisu. Český svaz tělesné výchovy, který drží 67,9 procenta akcií Sazky, údajně velmi usiluje o to, aby byla dohoda uzavřena co nejdříve.

Pokud firmy smlouvu podepíšou, Telefónica by se stala už druhou tuzemskou telekomunikační firmou, jejíž jméno nese sportovní a koncertní aréna. Po konkurenčním T-Mobile je už pojmenována holešovická hokejová hala pražské Sparty. Firma za to platí řádově miliony korun ročně. Za to má ale k dispozici VIP lóži a nárok na část vstupenek na probíhající akce, napsaly již na jaře Hospodářské noviny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK