Nova: Stanice v Brandýse n.O. je podle inspekce životu nebezpečná

22.08.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. srpna (ČTK) - Drážní inspekce označila železniční stanici v Brandýse nad Orlicí, kde loni v prosinci usmrtil rychlík ženu vystupující z vlaku, za životu nebezpečnou. Podle inspekce je stanice technicky a organizačně tak špatně zabezpečena, že se tragédie může kdykoli opakovat. Informovala o tom televize Nova. České dráhy výroky inspekce odmítají.

Do případu by se měl vložit i Drážní úřad, který naznačuje, že dráhy jistý díl viny asi ponesou, uvedla Nova. Pokud úřad nakonec označí za viníka tragédie ČD, hrozí jim pokuta až deset milionů korun a odpovědní lidé by se měli zpovídat před soudem.

Neštěstí se stalo loni v prosinci, kdy rychlík srazil ženu, která vystupovala s dcerou z osobního vlaku. Když chtěly přejít přes namrzlý železniční přechod, dcera uklouzla a matka ji zachraňovala. Ve chvíli, kdy se vracela pro tašky, usmrtil ženu projíždějící rychlík.

Podle Českých drah je na vině žena, která se prý neměla vracet přes trať a měla také údajně dost času, aby kolejiště opustila, neboť vlak na ni troubil.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK