S nástupem podzimu přináší fondy ČSOB příležitost výhodně investovat do komodit

04.09.2007 | , ČSOB
Tiskové zprávy


Od 3.září začíná ČSOB nabízet k úpisu další ze svých zajištěných fondů – tentokrát zaměřený na komodity, které lákají investory po celém světě. Nový zajištěný fond ČSOB Komodity 1 v sobě kombinuje příležitost k vysokým ziskům plynoucím ze stoupajících cen komodit na světových trzích s jistotou návratnosti vkladu.

Je tedy vhodný i pro konzervativní investory jako nástroj ke snížení celkové volatility portfolia. „Investice do komodit jsou čím dál lákavější díky svým dlouhým růstovým cyklům, trvajícím v průměru 18 let, a díky zvyšující se poptávce způsobené nástupem nových supervelmocí - Číny a Indie, která může i nadále zvyšovat jejich ceny,“ uvedl Jan Barta, generální ředitel ČSOB Investiční společnosti. „Výnos komodit je navíc utvářen jinými faktory než u ostatních cen aktiv, takže takovouto investicí lze vylepšit diverzifikaci investorova portfolia,“ doplnil Jan Barta.

ČSOB nabízí zajištěný fond Komodity 1 se splatností za 4 roky a 7 měsíců, přičemž míra participace je neobvykle vysokých 120 %. Výnos je vázán na Broad Commodity Index, který zahrnuje deset různých komodit (hliník, měď, zinek, nikl, olovo, ropu, zemní plyn, pšenici, kukuřici a sóju).

Investoři mají možnost zhodnotit své finance i v dalších fondech nabízených k úpisu – velice zajímavým je ČSOB Chráněný fond, který byl na trhu představen v březnu a od té doby již dvakrát „zakliknul“ (díky svému růstu ke konci měsíce zvýšil minimální částku, kterou má investor jistou v případě razantního poklesu na světových trzích). Jedná se o fond fondů s neomezeným maximálním výnosem skládající se z dluhopisové a akciové složky, ze strany investora je vysoce likvidní (peníze jsou dostupné vždy a s nulovým výstupním poplatkem).

Posledním fondem z aktuální nabídky je Maximal Invest – ČSOB Vodního bohatství 3. Již třetí emise tohoto fondu v krátkém období potvrzuje jeho oblíbenost. Míra participace v této emisi je 70%, tedy o 10% více než v předchozích emisích. Fond je nabízen ve variantě Maximal Invest, tedy jako investiční životní pojištění – lze jej také darovat osobě klientovi blízké.

ČSOB připravila k úpisu také další dva oblíbené fondy ze svého portfolia – ČSOB Reverzní click 8 a ČSOB Krátkodobého růstu 7, čímž jen potvrzuje svoje výsadní postavení na českém trhu. „Průměrný výnos zajištěných fondů ČSOB za poslední rok činil 4 %, což je výsledek bohatě převyšující inflaci v české ekonomice,“ podotkl Jan Barta. „Fond ČSOB Světového růstu 2 dosáhl dokonce ročního růstu 13,5%, od svého vzniku je to už výtečných 52%,“ doplnil generální ředitel ČSOB Investiční společnosti Jan Barta. ČSOB tak kráčí ve šlépějích mateřské KBC, jejíž Asset Managment je globálním specialistou na zajištěné fondy poté, co v červnu uvedl na trh první čínský fond, který byl upsán během rekordně krátké doby několika dní.

Aktuálně nabízené fondy ČSOB (od 3.září):

  • ČSOB Komodity 1 – NOVINKA
  • ČSOB Chráněný fond
  • ČSOB Reverzní click 8
  • ČSOB Krátkodobého růstu 7
  • Maximal Invest – ČSOB Vodního bohatství 3

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy