Zpráva ze zasedání kotačního výboru burzy

05.09.2007 | , Burza cenných papírů Praha
Tiskové zprávy


Kotační výbor rozhodl na svém dnešním zasedání o přijetí nové emise akcií společnosti AAA Auto Group N.V. k obchodování na hlavním trhu Burzy cenných papírů Praha.

Kotační výbor Burzy cenných papírů Praha dnes schválil žádost o přijetí emise akcií společnosti AAA Auto Group N.V., kterou burze doručil zástupce emitenta a zároveň člen burzy společnost Patria Finance, a.s.  O termínu zahájení podmíněného obchodování na hlavním trhu burzy rozhoduje generální ředitel Burzy cenných papírů Praha. „Vzhledem k tomu, že proces přípravy vstupu společnosti na trh probíhá přesně podle harmonogramu, který připravil zástupce emitenta, předpokládám, že prvním obchodním dnem v podmíněném režimu bude pondělí 24. září“ říká Petr Koblic, generální ředitel Burzy cenných papírů Praha.

Umožnit tzv. podmíněné obchodování dovolují řediteli burzy Burzovní pravidla. Obchody v podmíněném režimu obchodování jsou burzou garantovány, nicméně k vypořádání těchto obchodů dojde nejdříve v den zahájení oficiálního obchodování. „Podmíněné obchodování je servis burzy, který umožňuje úspěšným nabyvatelům akcií v rámci procesu IPO začít okamžitě obchodovat s předmětnou emisí, aniž by museli čekat na samotné vydání cenných papírů, což je u úspěšných IPO pouze ryze technická záležitost. Pražská burza tento servis, který funguje standardně na většině vyspělých trhů, nabízí jako jedna z mála středoevropských burz“ dodává Petr Koblic.

O obchodních parametrech nové emise (lot, spread) a o případném zařazení akcií do segmentu SPAD rozhodne Výbor pro burzovní obchody Burzy cenných papírů Praha na svém nejbližším zasedání.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy