Fio zvyšuje náskok mezi on-line brokery

05.09.2007 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Fio zažívá mimořádný nárůst zájmu o individuální obchodování s cennými papíry. V první polovině letošního roku rozšířil obchodník s cennými papíry Fio počet svých zákazníků o více než třetinu, když v Česku, Polsku, Maďarsku a na Slovensku získal přes 3 tisíce nových klientů.

„Zaznamenali jsme v letošním roce silný zájem od klientů, kteří dávají přednost samostatnému obchodování s cennými papíry v kombinaci s profesionální správou portfolia ze strany makléřů a analytiků Fio,“ říká Jan Bláha, ředitel divize trhy Fio, burzovní společnosti.

„V prvním pololetí 2007 zprostředkovalo Fio svým klientům obchody s cennými papíry ve výši 100 mld. Kč. Meziročně tak došlo u klientů Fio k nárůstu objemu obchodů ve výši 47 %. Celkově, tedy včetně vlastních obchodů, uzavřelo v prvním pololetí Fio obchody s cennými papíry v objemu 144 mld. Kč,“ doplňuje Bláha.

Mezi novinky, které Fio připravilo pro své klienty v letošním roce, patří zpřístupnění amerického trhu s deriváty, jenž nabízí investorům vysoké potenciální výnosy a především úzké rozpětí kupních a prodejních cen opcí a futures na rozličná podkladová aktiva. V nejbližších měsících čeká Fio, člena pražské burzy a frankfurtské Xetry, příprava na získání členství na varšavské burze.

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy