Gumotex se zbavuje výroby polyuretanových hmot a dceřiných firem

25.09.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Břeclav 25. září (ČTK) - Břeclavský Gumotex plánuje ještě do konce letošního roku prodat část výrobní divize polyuretanových hmot a trojici svých dceřiných firem v Polsku, Maďarsku a Slovensku. S polskou firmou Organika S.A., která vyhrála výběrové řízení, už podepsal předkupní smlouvu. Do měsíce by mohl prodej asi třetiny výroby schválit také antimonopolní úřad, řekl Josef Horníček z kanceláře generálního ředitele firmy. Cenu prodeje společnost neuvedla.

Prodej části divize na výrobu polyuretanových hmot, ze které Gumotexu zůstane pouze výroba pěnových matrací a autodoplňků, souvisí s plány nových majitelů firmy. Koncem minulého roku koupilo majoritní podíl akcií Gumotexu konsorcium firem Expandia, Millestone a investiční fond Genesis. "Více prostředků by se mělo v budoucnu naopak investovat právě do výroby pěnových a nafukovacích matrací, autodoplňků, natíraných textilií a gumových člunů," řekl Horníček.

Polská Organika vlastní v Česku závod na výrobu molitanu v Hovoranech na Hodonínsku, který vloni zničil požár. Další závody na produkty, které se používají především při výrobě čalouněného nábytku, má firma také v Rusku, Litvě, Ukrajině, Rumunsku, Bulharsku, Srbsku a Bosně a Hercegovině.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK