Koruna po ranním rekordu k dolaru klesla na 18,60 Kč/USD

31.10.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. října (ČTK) - Česká měna po ranním překonání rekordu k dolaru na 18,56 Kč/USD během dne mírně oslabila a po 17:00 stála na 18,60 Kč/USD. K euru dnes koruna mírně klesla na závěrečných 26,91 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Domácí měna dnes proti euru oslabovala, a to především během dopoledne, kdy se kurz dostal nad hladinu 27,00 Kč/EUR, uvedl analytik Komerční banky Jan Vejmělek. Koruna podle něj sledovala především výrazné pohyby polského zlotého. Návrat kurzu k silnějším hodnotám vyvolaly odpoledne zajišťovací operace exportérů, doplnil analytik Next Finance Vladimír Pikora.

Koruna ráno posílila na historické maximum poté, co dolar během noci oslabil vůči euru a ráno se obchodoval na 1,445 USD/EUR. Důvodem propadu byla podle Pikory obava investorů, že americká centrální banka Fed dnes nejen sníží sazby, ale naznačí i jejich další pokles.

K největším posunům kurzů by mělo dojít až po večerním jednání americké centrální banky Fed. "To je dnes událostí číslo jedna a trh po něm bude moci celkově zhodnotit situaci po dnešním dni," vysvětlil analytik Patrie Tomáš Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK