Hyundai hodlá napřesrok zdvojnásobit prodej v Číně

01.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Soul 1. listopadu (ČTK) - Největší jihokorejská automobilka Hyundai Motor hodlá v příštím roce téměř zdvojnásobit prodej v Číně poté, co otevře svou druhou čínskou továrnu. Agentuře Reuters to dnes řekl jeden z představitelů společnosti, která staví nový závod také v České republice. Dodal, že prodej by měl stoupnout na 500.000 vozů z letošních 260.000 vozů.

Čína patří mezi nejrychleji rostoucí trhy s automobily na světě. To přitahuje zahraniční automobilky, které v této zemi investují do výroby miliardy dolarů. Země v loňském roce předstihla Japonsko a stala se druhým největším trhem s automobily na světě po Spojených státech.

Česká firma Škoda Auto začátkem června uvedla na čínský trh automobily Octavia vyráběné v místním závodě společného podniku Shanghai Volkswagen Automotive Company.

Hyundai letos v Nošovicích na Frýdecko-Místecku zahájil výstavbu nové továrny, která by měla pro evropský trh produkovat až 300.000 aut ročně a postupně zaměstnat až 3500 lidí. Do závodu pod Beskydami firma investuje 1,1 miliardy eur (zhruba 30 miliard korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK