Výrobce pneumatik Bridgestone prudce zvýšil zisk

01.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 1. listopadu (ČTK) - Japonská společnost Bridgestone zvýšila v prvních třech finančních čtvrtletích zisk o 64 procent na 82,34 miliardy jenů (13 miliard Kč) díky silnému prodeji pneumatik. Oznámila to dnes firma, která je podle tržeb největším výrobcem pneumatik a gumárenských produktů na světě.

Celkové tržby společnosti, na nichž se pneumatiky podílí zhruba 80 procenty, stouply o 14 procent na 2,47 bilionu jenů z 2,16 bilionu před rokem. V Japonsku sice tržby stagnovaly, v Severní Americe, Evropě a dalších regionech však vzrostly.

Společnost nadále předpokládá, že v celém finančním roce, jenž skončí v březnu, vykáže zisk 109 miliard jenů při tržbách 3,37 bilionu. V předchozím finančním roce firma vydělala 85,1 miliardy jenů, píše agentura AP.

Společnost Bridgestone dominuje světovému trhu s pneumatikami spolu s americkým konkurentem Goodyear Tire & Rubber a francouzským rivalem Michelin. Firma minulý měsíc oznámila, že hodlá v příštích pěti letech investovat ročně 250 miliard jenů do zvyšování kapacit pro výrobu pneumatik.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK