CME se ocitla ve ztrátě, tržby i provozní zisk ale zvýšila

01.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (Bermudy) 1. listopadu (ČTK) - Americká společnost Central European Media Enterprises (CME), která je vlastníkem televize Nova, hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistou ztrátou 18,8 milionu dolarů (asi 352 milionů Kč). O rok dříve přitom měla zisk 3,9 milionu USD. Čisté tržby se zvýšily o 55 procent na 174,8 milionu dolarů, a výrazně tak překonaly odhady analytiků.

Provozní zisk, který je spolehlivějším ukazatelem finančního zdraví firmy, vzrostl o 432 procent na 35 milionů dolarů. Akcie CME, které se obchodují na burze v Praze a na trhu Nasdaq v USA, na výsledky hospodaření reagovaly růstem o více než tři procenta, přestože trh jako celkem výrazně oslaboval.

"Výsledky za třetí čtvrtletí zdůrazňují růst naší činnosti na všech trzích," řekl generální ředitel CME Michael Garin. Silný růst je podle něj zřejmý také na Ukrajině. "Už dříve jsme zvýšili odhad růstu na letošní rok a dál si chceme udržet pozici nadnárodní vysílací společnosti, která vykazuje nejrychlejší růst," dodal.

CME vlastní televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy, kde je může sledovat asi 90 milionů lidí. Zdaleka nejvíce tržeb ale podnik generuje v České republice.

V Česku vlastní kromě Novy ještě sportovní kanál Galaxie sport, na Slovensku stanici Markíza a dále stanice v Chorvatsku (Nova TV), Rumunsku (PRO TV, Acasa, PRO Cinema, PRO TV International, Sport.ro), Slovinsku (POP TV, Kanal A) a na Ukrajině (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK