Koruna stejně jako ostatní regionální měny oslabila

01.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Česká měna dnes oslabila proti euru i dolaru. Vůči euru se po 16:30 obchodovala těsně nad hranicí 27 Kč/EUR; proti dolaru oslabila na 18,73 Kč/USD. Kvůli posilování dolaru oslabovaly i okolní měny v regionu. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

"Investoři po dlouhé době měli zájem o dolar a opouštěli alternativní investice. Jak česká koruna, tak slovenská koruna či polský zlotý proto ztrácely. Z ranních hodnot kolem 26,90 Kč/EUR se kurz velmi snadno dostal až k hladině 27,04 Kč/EUR, která stejně jako včera zastavila oslabování," uvedl analytik Next Finance Vladimír Pikora. Koruna ale dlouhodobě bude podle něj posilovat.

V pátek budou podle analytika Komerční banky Jiřího Škopa zajímavé události v podobě zápisu z jednání bankovní rady a údajů o zahraničním obchodu za září. Zápis by mohl dát podle něj jasnější pohled, do jaké míry je listopadové zvýšení sazeb reálné. "V pátek též bude zveřejněn zahraniční obchod. Nicméně ani jeho výsledek by korunou neměl nijak výrazně pohnout, hlavním tahounem je nyní vývoj v regionu tažený vývojem dolaru," uvedl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK