Anketa: Nejlepší bankou se v ČR stala Komerční banka

01.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Nejlepší bankou v České republice se letos stala Komerční banka, která již stejné ocenění získala v roce 2004 a 2005. Vyplývá to z výsledků soutěže MasterCard Banka roku 2007. Druhá byla Česká spořitelna, která byla nejlepší bankou vyhlášena loni. Třetí příčku obsadila Raiffeisenbank, která zároveň získala za spojení s eBankou ocenění nejdynamičtější banka roku 2007.

Titul Bankéř roku 2007 získal generální ředitel ČSOB Pavel Kavánek, který vystřídal bývalého generální ředitele České spořitelny Jack Stacka. Bankéře roku mezi sebou volí nejvyšší představitelé tuzemských bank.

Česká spořitelna letos obhájila prvenství v kategorii nejdůvěryhodnější banka roku. V této kategorii rozhodovala veřejnost a nově i průzkum agentury STEM/MARK. "Výsledky našeho průzkumu potvrdily skutečnost předchozích let a vyšly stejně jako když hlasovala pouze veřejnost," uvedl Pavel Šimoník z agentury STEM. Vedle České spořitelny lidé považují za nejdůvěryhodnější Komerční banku a ČSOB, respektive její marketingovou značku Poštovní spořitelnu.

Nejlepší účet roku měla Česká spořitelna, která uspěla se svým Osobním účtem. Následovala ING Bank se svým spořícím ING kontem a eBanka s osobním účtem.

Za nejlepší hypotéku získala ocenění Hypoteční banka, konkrétně za svoji hypotéku on-line. Následoval Komerční banka s flexibilní hypotékou a Česká spořitelna s hypotékou na bydlení.

Pojišťovnou roku je opět Česká pojišťovna následovaná Kooperativou a Allianz pojišťovnou. Nejlepší životní pojištění podle odborníků nabízí Kooperativa, a to produkt Perspektiva. Nově v kategorii životního pojištění hlasovala odborná porota, kterou nominovala Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců.

Penzijním fondem roku byl zvolen AXA penzijní fond. Stavební spořitelnou roku je Modrá pyramida, kterou vlastní Komerční banka.

Podobné soutěže jsou ve světě běžné. Nad oceněním MasterCard Banka roku 2007 převzala záštitu ministerstva financí a pro místní rozvoj. Cílem ocenění je ohodnotit kvalitu služeb a produktů bankovních domů, stavebních spořitelen a penzijních fondů působících na českém trhu.

V hlavní kategorii bylo nominováno 17 bank. V kategorii Bankéř roku bylo nominováno 16 bankéřů. Hlasování poroty v soutěži probíhalo korespondenční formou.

Banka roku 2007

1. Komerční banka

2. Česká spořitelna

3. Raiffeisenbank

Nejdůvěryhodnější banka

1. Česká spořitelna

2. Komerční banka

3. ČSOB - Poštovní spořitelna

Nejdynamičtější banka roku

1. Raiffeisenbank

2. GE Money Bank

3. Komerční banka

Stavební spořitelna roku

1. Modrá pyramida stavební spořitelna

2. Českomoravská stavební spořitelna

3. Stavební spořitelna České spořitelny

Penzijní fond roku

1. AXA penzijní fond

2. Penzijní fond České pojišťovny

3. ING Penzijní fond

Pojišťovna roku

1. Česká pojišťovna

2. Kooperativa

3. Allianz pojišťovna

Účet roku

1. Česká spořitelna - Osobní účet ČS

2. ING Bank - ING Konto

3. eBanka - Osobní účet

Hypotéka roku

1. Hypoteční banka - hypotéka on-line

2. Komerční banka - Flexibilní hypotéka

3. Česká spořitelna - Hypotéka na bydlení

Životní pojištění roku

1. Kooperativa - Perspektiva

2. Pojišťovna České spořitelny - Flexi

3. Allianz pojišťovna - IŽP Rytmus

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK