What Car? otiskl exkluzivní reportáž o nové Škodě Superb

02.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 2. listopadu (zpravodaj ČTK) - Exkluzivní reportáž o nové Škodě Superb, kterou má veřejnost poprvé vidět až na ženevském autosalonu v březnu, zveřejnil britský motoristický magazín What Car? Měl možnost testovat a fotografovat model se zamaskovanou přední a zadní částí v americkém Údolí smrti.

Podle časopisu je cílem české automobilky konkurovat s tímto vozem typům, jako je Ford Mondeo. Proto nová Škoda Superb nebude mít variantu limuzíny, ale hatchbacku. Poprvé bude mít také Superb verzi combi a lze očekávat i verzi 4x4.

Nynější Superb je v podstatě předchozí model Passatu s prodlouženým rozvorem. Tentokrát má svou vlastní strukturu a podle technického ředitele Eckharda Scholze bude mít k dispozici nejnovější motory skupiny Volskwagen (VW).

Benzínová řada začne pravděpodobně novou verzí 1,4litrového motoru skupiny o výkonu 120 koní. Pokračovat bude novým motorem 1,8 litru, a 2,0 litru z nového VW Golf GTI a vrcholem bude 3,6 litr V6 z Passatu R36, který bude patrně v modelu 4x4. "Řekněme, že by bylo neuvěřitelné, kdybychom neměli náhon na čtyři kola," poznamenal Scholz.

Pokud jde o dieselové verze, bude mít vůz dvoulitrové motory z Tiguanu ve verzi s výkonem 138 nebo 168 koní. Bude mít k dispozici také motory 2,7 a 3,6 litru.

Zákazníkům automobil slibuje více komfortu, prostoru, účinnější motory a moderní elektrické vybavení. Vůz se podle What Car? také lépe ovládá. Bude mít adaptivní reflektory, které umožňují řidičům vidět do zatáčky, a které nemají ještě ani audi či volkswageny.

Mezi nabízené prvky bude patřit dotykový displej, jaký má Tiguan, automatický systém parkování, sledování nahuštění pneumatik, přípojka na přehrávače mp3 a na paměťové karty s hudbou, klimatizační systém se dvěma pásmy. What Car? očekává, že přední maska vozu bude v nejnovější podobě Škody, tedy podobná novému Roomsteru a Fabii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK