RM-Systém v týdnu vylepšil rekord a posílil

02.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. listopadu (ČTK) - S vývojem akciového trhu mimoburzovního RM-Systému mohli být investoři ve 44. týdnu znovu spokojeni. Po růstu na nový rekord sice přišly prodeje, ale v součtu ceny posilovaly. Index akcií RM přidal 1,22 procenta na 3499,98 bodu. Výsledky převzala ČTK z RM-Systému.

Takřka pět procent bylo možné vydělat nákupem akcií operátora Telefónica O2, kde se cena zvýšila na 585,7 koruny. Akcie energetické skupiny ČEZ stouply o 2,3 procenta na 1370,1 koruny a akcie holdingu Unipetrol se zhodnotily o 1,55 procenta na 341,5 koruny.

Propadákem týdne se staly akcie výrobce léčiv Zentiva, které po varování před mnohem slabším než očekávaným ziskem za tři čtvrtletí klesly o takřka 15 procent na 1009 korun. Celkové obchody s akciemi se zvýšily na více než čtvrt miliardy korun po letos již nadprůměrném objemu 234,5 milionu korun.

RM-Systém od 1. listopadu zařadil do indexu akcie společností Deutsche Telekom, Zentiva, Orco Property Group, Erste Bank a CME, které se po nedávném příchodu na trh hned zařadily k nejobchodovanějším. Index, který zobrazuje cenový vývoj, se počítá z cen deseti předních akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK