Akcie na burze při slabé aktivitě přidaly

20.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. prosince (ČTK) - Akcie na pražské burze dopoledne při slabé obchodní aktivitě investorů rostly. Pozornost kupců přitahovaly zejména menší emise. Akcie textilní firmy Pegas zpevnily o 2,1 procenta na 729,5 koruny a akcie mediální skupiny CME si polepšily o 1,5 procenta na 2050 korun. Index trhu PX stoupl o 0,2 procenta na 1786,4 bodu, vyplývá z výsledků.

Před odpoledním oznámením nových akvizic lehce klesaly akcie energetické skupiny ČEZ; cena se snížila o 0,15 procenta na 1364 korun. Podle makléřů ale ČEZ v úvodu posiloval. "Hned po otevření vystartoval vzhůru a zastavil se až na 1380 Kč, kde se objevily prodejní objednávky," uvedl Martin Stuchlík z firmy Patria Finance.

Dozorčí rada energetické společnosti ČEZ dnes projednává významné akvizice firmy a očekávané hospodářské výsledky v příštím roce. Spekuluje se o tom, že ČEZ oznámí podrobnosti k odkupu balíku akcií maďarské firmy MOL a k dohodě s akcionáři Mostecké uhelné společnosti o její koupi. Objem obou obchodů dohromady se pohybuje kolem 50 miliard korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK