Na většině burz se naposledy obchoduje 28. prosince

26.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. prosince (ČTK) - Na většině evropských burz včetně pražské bude do konce roku možné nakupovat nebo prodávat akcie již jen pár dnů. Předposlední možností bude 27. prosinec, a úplně poslední obchodní den pak bude 28. prosince. Brokeři ale předpokládají slabý zájem investorů, a tím i menší šanci k uskutečnění objednávek za požadovaných podmínek. V příštím roce se poprvé obchodování rozjede 2. ledna, vyplynulo z informací obchodníků a evropské federace burz.

Snad nejdelší přestávku má na přelomu roku bratislavská burza, která už zavřela bránu a investory přivítá až 7. ledna. Ostatní burzy ve střední Evropě a okolí, tedy vedle Česka i Polsko, Maďarsko, Rakousko a Německo, zpřístupní do konce roku obchodování ještě na dva dny. Svorně ale mají zavřeno na Silvestra.

Burzy, které jsou otevřené na Silvestra nebo i na Štědrý den, ovšem jinak žádnou výjimkou nejsou. Podle webových stránek www.fese.eu jsou to například burzy v Británii, Lucembursku, Řecku nebo největší akciový trh světa ve Spojených státech. Snad nikde se ale podle dostupných zdrojů neobchoduje na Nový rok.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK