Americké akcie oslabily kvůli obavám ohledně maloobchodních tržeb

26.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. prosince (ČTK) - Americké akcie dopoledne oslabily kvůli obavám ohledně maloobchodních tržeb a zprávě o pokračujícím poklesu cen domů. Objem obchodů byl po návratu investorů z vánočních oslav nízký. Velké akciové burzy v Evropě dnes navíc zůstaly uzavřeny.

Index Dow Jones, který zahrnuje 30 nejvýznamnějších emisí na newyorské burze, se v poledne newyorského času snížil o 0,3 procenta na 13.509 bodů a širší index Standard & Poor's 500 o 0,4 procenta na 1491 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite klesl o 0,3 procenta na 2705 bodů.

Maloobchodní společnost Target oslabovala poté, co snížila odhad prosincových tržeb. Dolů zamířil rovněž konkurent Wal-Mart Stores, který je největším maloobchodním řetězcem na světě.

Na devizovém trhu dolar oslabil vůči euru. Udržel se však v blízkosti sedmitýdenního maxima vůči japonskému jenu díky známkám obnoveného zájmu o riziková aktiva, jejichž nákupy investoři s oblibou financují pomocí levných půjček v japonské měně.

Kolem 17:45 SEČ euro vůči dolaru posílilo o 0,6 procenta na 1,4491 USD. Dolar vůči jenu mírně oslabil na 114,05 JPY poté, co se v pondělí při elektronickém obchodování vyšplhal až na 114,49 JPY, tedy na nejvyšší úroveň od 7. listopadu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK