Japonské akcie ukončily čtyřdenní vzestup

27.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 27. prosince (ČTK) - Japonské akcie dnes zastavily čtyřdenní růstovou sérii a jejich hlavní index klesl o 0,6 procenta. Investoři si ve slabém svátečním obchodování začali vybírat zisky z dosavadního vzestupu. Na devizovém trhu se dolar po dnešním poklesu vůči euru stabilizoval.

Hlavní index tokijské burzy Nikkei 225 klesl o 88,85 bodu na 15.564,69 bodu. V předchozích čtyřech dnech získal více než čtyři procenta.

Investoři ve snaze zajistit si dosavadní zisky prodávali akcie firem jako Mitsui Fudosan a dalších realitních společností. Obchodování bylo vzhledem k blízkosti svátků oslabené.

Na devizovém trhu se dolar zastavil na středečním dvoutýdenním minimu vůči euru a proti jenu zůstával v blízkosti sedmitýdenního maxima. Investoři se zaměřují na nadcházející ekonomické údaje, které by mohly napovědět více o hloubce útlumu americké ekonomiky. Pohyby kurzů zkreslovalo slabé obchodování.

V závěru tokijského obchodování dolar k euru klesl na 1,4505 USD ze středečního závěru 1,4490 USD. Vůči jenu zůstal kolem 114,25 JPY, mírně pod pondělním sedmitýdenním maximem 114,49 JPY.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK