Home Credit začal poskytovat půjčky v Číně

27.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. prosince (ČTK) - Skupina Home Credit oficiálně zahájila své operace v Číně. Společnost Home Credit China, dceřiná firma PPF Group, se zpočátku soustředí na poskytování půjček v místech prodeje, tedy v maloobchodních obchodních sítích v provincii Kuang-tung. Dnes o tom informoval šéf komunikace skupiny Home Credit Milan Tománek.

PPF Group založila skupinu společností Home Credit jako svou odnož ve spotřebitelském financování a drobném bankovnictví ve střední Evropě, zemích bývalého Společenství nezávislých států a v Asii. V ČR, na Slovensku, v Rusku, Bělorusku, na Ukrajině a v Kazachstánu má v tomto oboru vedoucí postavení. Vstup Home Creditu do jihočínské provincie umožní podle Tománka přístup na trh s více než 1,3 milionu potenciálních zákazníků.

Ústředí Home Credit China vzniklo ve městě Šen-čen, obchodním centru jihočínské provincie Kuang-tung, kde pevninská Čína hraničí s Hongkongem. Součástí rozvoje skupiny v Číně bylo i založení sedmi garančních společností v různých částech země. Jejich síť pokrývá území se zhruba 30 procenty obyvatelstva země.

Strategie firmy se nyní soustředí na malé spotřebitelské úvěry pro nákup "bílého zboží", tedy například chladniček, v supermarketech. V příštích pěti letech chce Home Credit China uskutečnit strategii s více produkty spoléhající jak na kreditní karty, tak další úvěrové produkty. Do roku 2010 chce Home Credit China připravit expanzi do dalších osmi provincií pevninské Číny.

"Zatímco oficiální start našich čínských operací jsme oznámili teprve dnes, během posledních 18 měsíců jsme již v Číně stačili vybudovat infrastrukturu a založit naše úvěrové aktivity v místech prodeje. Během této doby jsme vybudovali v Šen-čenu zpracovatelské kapacity pro naši 'úvěrovou továrnu', najali vysoce kvalifikované manažery a podepsali distribuční smlouvy s klíčovými retailovými partnery v provincii Kuang-tung," uvedl generální ředitel firmy Home Credit Asia Mark Thundercliffe.

Home Credit patří do mezinárodní finanční skupiny PPF, jež působí v pojišťovnictví, spotřebitelském financování a poskytuje služby správy aktiv.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK