Díky sázení přibylo v Česku téměř 70 milionářů

27.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. prosince (ČTK) - Díky sázení přibylo letos v Česku téměř 70 milionářů. Částku přes deset milionů korun v sázkových hrách a loteriích vyhrálo 29 lidí a výhru přes milion korun vyhrálo 67 sázkařů. Letošní rekordní výhra 67,5 milionu korun padla v severních Čechách a člověk s průměrnou mzdou by na ni musel vydělávat téměř 280 let. Vyplývá to z údajů, které zveřejnila loterijní společnost Sazka.

Tipujícím se letos dařilo i na poli sportovních sázek. Kancelář Tipsport zaznamenala jednu z nejtěžších porážek v souboji se sázkaři, když musela za jediný den vyplatit na výhrách téměř 35 milionů korun. "Výsledky se sešly neuvěřitelně, z padesáti nejsázenějších událostí jen tři nedopadly podle očekávání," nevěřil vlastním očím mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek. Sázkařům hrála do not především vítězství favoritů ve fotbalových pohárech a na tenisovém US Open.

Nouze nebyla ani o kuriozity. Příkladem byla událost z počátku roku, kdy se na sázkových tiketech hromadně objevila čísla, která zazněla v televizním seriálu Ztraceni. Kombinaci z obrazovky nakonec obsahovalo hned 4070 sázenek. Pokud by čísla skutečně uspěla, připadlo by na jednoho tipujícího něco přes 12.000 korun.

Málo vídaný risk se vyplatil výherci, který vsadil ve Sportce maximální systémovou sázku na patnáct čísel za 80.080 korun. Sázka byla úspěšná a zahrnovala všech šest čísel vylosovaných ve druhém tahu. Sázející vedle jackpotu získal i čtyřiapadesát výher ve třetím pořadí, 540 výher ve čtvrtém pořadí a 1680 výher v pátém pořadí, v součtu přes 57 milionů korun.

Neobvykle velké částky se objevily i ve společenských sázkách. Tipující v Praze vsadil půl milionu na to, že Nicholas Sarkozy bude francouzským prezidentem a získal tím 850.000 korun. Stejný muž pak nedávno chtěl vsadit již dva miliony korun na úspěch prezidenta Václava Klause v příštích prezidentských volbách. Tipsport ale přijal jen sázku za 300.000 korun. "Nechtěli jsme si vzít na svědomí, že by o tolik peněz potom přišel," komentoval to s úsměvem Ježek.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK