GTS Central European Holding má nové majitele, investiční fondy

27.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. prosince (ČTK) - Telekomunikační skupina GTS Central European Holding (GTS CE), jejíž součástí je i český telekomunikační operátor GTS Novera, získala nového majitele. Novým vlastníkem GTS CE je konsorcium finančních investorů vedené fondy Columbia Capital, M/C Venture Partners a Innova Capital. ČTK dnes o tom informoval mediální zástupce GTS Novera.

Dosavadním vlastníkem GTS CE byl finanční holding GML Limited; celá transakce by měla být dokončena v prvním čtvrtletí roku 2008. Cena transakce nebyla zveřejněna.

Součástí skupiny GTS CE jsou telekomunikační operátoři v České republice, Polsku, Maďarsku, Rumunsku a na Slovensku. GTS CE se zaměřuje zejména na firemní segment. Své služby nabízí i v dalších státech regionu střední a východní Evropy - na Ukrajině, v Litvě, Slovinsku, Bulharsku, Chorvatsku a Srbsku.

Za rok 2007 skupina GTS CE očekává konsolidované tržby přibližně 393 milionů eur. Provozní zisk před zdaněním, splátkou úroků, odpisy a amortizací (EBITDA), by měl dosáhnout 69 milionů eur.

Columbia Capital a M/C Venture Partners jsou severoamerické finanční skupiny zaměřené na investice do telekomunikačního a IT sektoru. Innova Capital je jedním z vedoucích private equity fondů zaměřených na region střední Evropy. Mezi další členy konsorcia patří například Bessemer Venture Partners.

GTS Novera je telekomunikační operátor, který poskytuje hlasové, datové a internetové služby. Firma vznikla v roce 2005 spojením dvou vedoucích alternativních telekomunikačních operátorů GTS CZECH a Aliatel. V červenci roku 2006 úspěšně dokončila akvizici dalších telekomunikačních operátorů působících na českém trhu - společností Contactel, Telenor Networks a Nextra. GTS Novera má v současnosti přibližně 730 zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK