Na Silvestra nepojede většina regionálních vlaků

28.12.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. prosince (ČTK) - V noci na úterý nepojede většina regionálních vlaků i některé dálkové spoje. Upozornil na to mluvčí Českých drah Ondřej Kubala. Provoz začnou dráhy utlumovat postupně na Silvestra večer a odstávka potrvá až do úterních ranních hodin. Na Nový rok mezi šestou a sedmou hodinou vlaky začnou jezdit podle nedělního jízdního řádu.

Omezení provozu na místních tratích se týká celé České republiky a vyplývá z jízdního řádu. Na svoji pravidelnou cestu nevyjedou ani některé rychlíky a vlaky vyšší kategorie InterCity. Utichne i provoz pendolin mezi Prahou a Ostravou, poslední souprava vyrazí 31. prosince na Moravu v 15:23. Bez omezení pojedou pouze mezinárodní rychlíky a vlaky EuroNight.

Informace o svátečních jízdních řádech obdrží cestující na telefonní lince Českých drah 840112113. Dráhy také očekávají, že kvůli návratu lidí ze silvestrovských oslav budou jezdit vlaky v dalších dnech téměř plné. Cestující by tak podle Kubaly měli využít nákup jízdenek v předprodeji, aby se vyhnuli případným frontám u pokladen. Na rychlíky a vlaky EuroCity, InterCity a SuperCity je možné koupit jízdenky na internetu.

Stejně jako na Silvestra a na Nový rok utlumují dráhy provoz také o Štědrém dnu a následujících svátcích. Naopak před vánočními svátky kvůli zvýšenému zájmu o cestování vlakem ČD nasazují soupravy s více vagony než obvykle a mimořádné rychlíky. Podobné je to například i před Velikonocemi, Dušičkami nebo letními prázdninami.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK