Generali PPF Holding dnes oficiálně vznikl

17.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. ledna (ČTK) - Generali PPF Holding, který zastřešuje jednu z největších pojišťovacích skupin ve střední a východní Evropě, zahájil dnešním dnem činnost. Smlouva o společném podniku podepsaná loni v červenci českou finanční skupinou PPF a italskou Generali dnes nabyla po souhlasu regulátorů účinnosti. Informovalo o tom oddělení komunikace Generali PPF Holdingu. Skupina má asi devět milionů klientů a bude působit ve 12 zemích.

"Pro klienty Generali a České pojišťovny se vůbec nic nemění," řekl ČTK Richard Kapsa z oddělení komunikace holdingu. ČP a Generali budou podle něj v Česku fungovat samostatně.

Generali je třetí největší pojišťovna v Evropě, PPF Group prostřednictvím České pojišťovny největším pojistitelem v ČR. Tento krok je prý součástí strategie expanze do dalších zemích regionu. "Jednomyslně jsme se dohodli na tom, že budeme operativně řídit holdingové aktivity z Prahy," uvedl generální ředitel Generali PPF Holding Ladislav Bartoníček. Legislativní a podnikatelské prostředí v Česku se podle něj v poslední době podstatně zlepšilo.

Generali PPF Holding začne jako právnická osoba fungovat okamžitě. Generální ředitel Generali Group Sergio Balbinot bude předsedou představenstva nové holdingové společnosti. Holding bude řídit exekutivní výbor, který nyní tvoří sedm manažerů.

Generali PPF Holding B.V. je společný podnik Assicurazioni Generali (podíl 51 procent) a společnosti PPF Co1 B.V. patřící do PPF Group (49 procent). Holding plánuje zpočátku působit v ČR, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, na Ukrajině, v Rusku, Srbsku, Slovinsku, Chorvatsku a v Kazachstánu. Roční hrubé předepsané pojistné firem holdingu v roce 2006 dosáhlo přibližně 2,6 miliardy eur, tedy asi 70 miliard korun. Holding má sídlo v Nizozemsku a jeho hlavní organizační pobočka sídlí v Praze.

Generali je mateřskou společností mezinárodní skupiny vyvíjející činnost v oblasti pojišťovacích a finančních služeb po celém světě. Skupina Generali působí především v Itálii, ale je přítomna i v jiných evropských zemích. Před nedávnem otevřela své pobočky v několika zemích střední a východní Evropy.

PPF je hlavní holdingovou společností finanční skupiny se sídlem v ČR, která je činná ve střední Evropě, střední Asii, v Číně a ve Vietnamu. Skupina se specializuje na finanční služby v pojišťovnictví a spotřebitelském financování pro maloobchodní klienty. Své pojišťovací činnosti PPF vykonává zejména prostřednictvím České pojišťovny, která rozvíjí své aktivity v České republice, na Slovensku, v Rusku, na Kypru a Ukrajině.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK