České dráhy nabízejí výhodnější jízdné do Německa

20.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 20. ledna (ČTK) - České dráhy nabízejí výhodnější jízdenky na vybraných spojích do Německa. Reagují tak na tradiční lednové slevy v německých obchodech, které lákají nejen tamní obyvatele, ale i Čechy, kteří míří do Německa hlavně o víkendech. Informoval o tom mluvčí Českých drah Ondřej Kubala.

"Tato nabídka je určena pro všechny zákazníky a není podmíněna vlastnictvím jakéhokoli slevového průkazu. Jízdenka obsahuje rezervaci místa a zájemci ji koupí prostřednictvím eShopu Českých drah. Zaplatit je možné běžnou platební kartou umožňující nákupy přes internet," uvedl ředitel Odboru marketingu v osobní dopravě Českých drah Aleš Ondrůj.

"Tzv. eTiket Německo mohou lidé využít v přímých mezinárodních vlacích a cena v českých korunách závisí na aktuálním kurzu," doplnil Ondrůj.

Podmínkou získání výhodných jízdenek do Berlína a Drážďan je nákup nejpozději 3 dny před uskutečněním cesty. Jízdenku je možné zakoupit buď jako jednosměrnou pro cestu z ČR nebo jako zpáteční s bodem odjezdu a příjezdu na území ČR. S jízdenkou eTiket může cestující ušetřit na částku kolem 20 euro.

Například mezi Ústeckým krajem a oblastí Drážďan mohou cestující využít speciální jednodenní síťovou jízdenku. Cestující pak může využít i MHD v Drážďanech nebo Děčíně nebo autobusovou linku z Teplic do Drážďan.

České dráhy začaly poskytovat jisté slevy i například lyžařům. Lákají je na levnější permanentku či služby ve vybraných lyžařských střediscích.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK