Čejková v Aha! potvrdila, že bude uvádět zprávy na Primě

21.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Bývalá moderátorka České televize a televize Nova Mirka Čejková bude uvádět zprávy televize Prima společně se šéfem jejího zpravodajství Pavlem Zunou. Dřívější spekulace médií Čejková potvrdila v rozhovoru pro dnešní vydání deníku Aha! Prima nové moderátorské dvojice oficiálně představí na dnešní tiskové konferenci.

Čejková se Zunou v minulosti několik let uváděla hlavní večerní zprávy televize Nova. Na nabídce Primy zaujala Čejkovou právě možnost se Zunou opět spolupracovat. "Moderátorský tandem je týmová práce. A my se s Pavlem známe dlouho," řekla deníku. Práci na Primě přijala na dobu určitou, smlouvu ještě nepodepsala.

Nabídku uvádět zprávy na Primě dostal například i Aleš Valenta, bývalý akrobatický lyžař a nedávný vítěz druhé řady taneční soutěže StarDance vysílané v České televizi. Olympijský vítěz ze Salt Lake City z roku 2002 však moderátorskou práci nepřijal.

Čejková už na Primě uváděla magazín Extra. Dlouho byla jednou z nejpopulárnějších osobností Novy, několikrát ji diváci v anketě Anno zvolili nejoblíbenější ženou této televize. Moderování na Nově zanechala v lednu 2003. V minulosti pracovala i v České televizi. V roce 1993 se stala absolutní vítězkou televizní ankety popularity TýTý, tehdy ovšem ještě pod jménem Všetečková.

Zuna od loňského února na Primě moderuje soutěž Ber nebo neber, zpravodajství vede od září. Šéfredaktorem byl již v televizi Nova, kterou opustil v červnu 2006. Podobně jako Čejková několikrát vyhrál diváckou anketu Anno.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK