Microsoft podal nabídku na převzetí Yahoo za 45 miliard dolarů

01.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. února (ČTK) - Americký softwarový gigant Microsoft podal nabídku na převzetí internetové společnosti Yahoo za 44,6 miliardy dolarů (777,5 miliardy Kč) v hotovosti a akciích. Oznámila to dnes firma, která tak hodlá posílit svou pozici na trhu s internetovým službami.

Microsoft nabídl za každou akcii Yahoo 31 dolarů. Nabídka tak zahrnuje více než šedesátiprocentní prémii ke čtvrteční závěrečné ceně akcií na burze, píše agentura Reuters.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě. Firma v listopadu uvedla, že se chce během tří až pěti let stát jedním ze dvou největších aktérů na poli internetové reklamy. Globální obrat internetových aktivit, realizovaný z většiny příjmy z reklam, dosahuje 40 miliard dolarů ročně. Jedničkou na trhu je Google.

Microsoft dal najevo, že to s podnikáním na webu myslí vážně, již loni v srpnu, kdy koupil internetovou firmu aQuantive. Byla to ze strany Microsoftu dosud největší akvizice, za niž si firma k tržní ceně podniku připlatila navíc 85 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK