Americké akcie dopoledne kvůli obavám o ekonomiku klesaly

01.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. února (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne oslabovaly. Důvodem byly poslední statistické zprávy, které obnovily obavy o další vývoj americké ekonomiky a výhled hospodaření pojišťovatelů obligací.

Kolem poledne místního času (18:00 SEČ) index Dow Jones oslaboval o 0,01 procenta na 12.648 bodů. Index technologického trhu Nasdaq ve stejnou dobu ztrácel 0,2 procenta a obchodoval se kolem 2385 bodů.

Obavy z recese dnes obnovila zpráva o vývoji nezaměstnanosti. Americké ministerstvo práce oznámilo, že počet pracovních míst v americké ekonomice v lednu klesl poprvé za čtyři a půl roku. Kvůli zprávě oslabily hlavně firmy citlivé na ekonomické cykly, jako maloobchodní společnost Wal-Mart Stores.

Americký softwarový gigant Microsoft dnes uvedl, že podal nabídku na převzetí internetového vyhledávače Yahoo za 44,6 miliardy dolarů (777,5 miliardy Kč) v hotovosti a akciích. Microsoft tak hodlá posílit svou pozici na trhu s internetovými službami. Akcie Microsoftu a konkurenčního internetového vyhledávače Google v reakci na zprávu klesaly. Naopak akcie Yahoo si připsaly více než 40 procent, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK