MfD: Značení úseků s mýtným z Hradce do Náchoda odporuje zákonu

02.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 2. února (ČTK) - Značení silničních úseků s mýtným pro kamiony a autobusy mezi Hradcem Králové a Náchodem odporuje zákonu. Značení, které je na silnici od čtvrtka, je podle policie nedostatečné. Bylo také instalováno bez souhlasu policie a kraje. Podle Ředitelství silnic a dálnic jde o provizorní instalaci. Uvedla to dnešní Mladá fronta Dnes v příloze pro hradecký kraj.

"Značky se objevily bez vyjádření policie a bez souhlasu krajského úřadu, tedy v rozporu se zákonem," řekl Stanislav Blažek z hradecké dopravní policie. Podle něj bylo ještě před několika dny vybírání mýtného na uvedené silnici nezákonné, protože asi čtyřicetikilometrový úsek neoznačovala žádná značka.

Mýtné musí řidiči na silnici do Náchoda platit od 1. ledna.

Podle policie je také začátek a konec zpoplatněného úseku nevhodně označen. "Když řidič kamionu značku spatří, nemá možnost se otočit," řekl Blažek. V daném úseku je asi deset značek upozorňujících na zpoplatněný úsek, ale podle policie je to málo. Například před vjezdem na hlavní silnici z vedlejší značky chybí.

Umístění značek navrhuje po konzultaci s policií správce komunikace Ředitelství silnic a dálnic. "Zatím je to provizorní řešení, aby tam alespoň nějaké upozornění bylo. Samozřejmě bude vše podle zákona, tak jak to má být," uvedla mluvčí ředitelství Martina Vápeníková.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK