Akcie na burze dopoledne klesly o dalších 1,8 pct

06.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 6. února (ČTK) - Tuzemské akcie dopoledne na pražské burze rozšířily úterní ztráty, když následovaly propady na vyspělých zahraničních burzách. Pod největším prodejním tlakem byly akcie realitní společnosti Orco Property, jež kolem 11:30 oslabily o pět procent na 1696 korun. Hlavní index trhu PX byl níže o 1,82 procenta na hodnotě 1516 bodů. Výsledky převzala ČTK z burzy.

Nadprůměrně prodávané byly i akcie farmaceutické společnosti Zentiva, které odepsaly 4,8 procenta na 938 korun. Cena akcií mediální skupiny CME sestoupila o 3,8 procenta na 1686 korun. Investoři příliš neobchodovali. "Nálada je celkově stále dosti nervózní, investoři jsou opatrní a prozatím ani žádné větší objemy neprovázejí pohyby akcií," uvedl obchodník firmy Patria Finance Ronald Schubert.

Americké akcie v úterý zažily nejhorší propad za téměř rok. Důvodem byly slabé údaje o vývoji sektoru služeb, které obnovily obavy z recese největší ekonomiky světa. Japonský akciový trh následně postihl sestup o téměř pět procent a ztráty se rozšířily na burzách v Evropě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK