HN: Internetová společnost eBay přichází do ČR

08.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. února (ČTK) - Internetová společnost eBay, která provozuje stejnojmennou internetovou aukční síň s 276 miliony uživateli po celém světě, chce v Praze otevřít své marketingové a analytické centrum. Ještě do konce letošního roku by v něm mělo najít práci 20 specialistů, zejména analytiků a odborníků na marketing. Píšou to Hospodářské noviny.

Pražský tým má spolupracovat s jednotlivými zeměmi v regionu například na tvorbě on-line kampaní, testování či monitoringu. "Prahu jsme si vybrali proto, že je zde velká koncentrace vysokoškolsky vzdělaných lidí, kteří mají jak dobré jazykové znalosti, tak celosvětový rozhled. To je jasné i z faktu, že si i jiné nadnárodní korporace a společnosti orientované na technologie vybraly k vybudování svých operačních středisek právě toto místo," řekla HN viceprezidentka eBay Wendy Jones.

Výhodou pro nové centrum je, že může využívat i stávající infrastrukturu dceřiné společnosti Skype, která své české zastoupení otevřela už loni v létě a poskytla práci 30 vývojářům.

Na české experty spoléhá stále více světových technologických firem. Svá vývojová či analytická centra do Česka již přesunula například společnost Google, Hewlett-Packard, Sun Microsystems, IBM, Logica, ale třeba i mediální koncern Walt Disney, který vyvíjí v pražské pobočce hry pro mobilní telefony, píšou dnešní Hospodářské noviny.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK