Pražská burza při klidném obchodování mírně oslabila

11.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. února (ČTK) - Pražská burza v závěru pondělního obchodování zůstala bez větších pohybů. Hlavní index PX vůči pátečnímu závěru klesl o 0,09 procenta na 1493,2 bodu, především kvůli ztrátám akcií Komerční banky a Zentivy, vyplývá z výsledků burzy. Výrazně ztrácely akcie AAA Auto.

Akcie Komerční banky během dneška oslabily o 1,39 procenta na 3676 korun, farmaceutická Zentiva oslabila o 2,84 procenta na 909,50 Kč. Mírně slabší dnes uzavíraly také ČEZ, Orco, Philip Morris a Unipetrol. Velmi výrazných 7,7 procenta ale ztratily akcie autobazaru AAA Auto.

Odpolední seance byla podle makléřů nudná a bez výraznějších pohybů. "Všechny tituly se pohybují ve velmi úzkém pásmu již od rána. Celkový objem obchodů je opět výrazně podprůměrný při smíšeném obchodování," uvedl makléř firmy Patria Finance Viktor Reischig.

Také podle hlavního ekonoma firmy Next Finance Vladimíra Pikory bylo dnešní obchodování na světových finančních trzích trochu ospalé. "Spekulanti postrádali nové zprávy, a tak se 'vařilo' ze zpráv starších," uvedl a poznamenal, že trhy čekají na nové informace.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK