Median: Z elektroniky mají domácnosti nejčastěji barevné televize

13.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. února (ČTK) - Z domácích spotřebičů a elektroniky jsou v domácnostech nejvíce zastoupeny barevné televizory, pračky a mikrovlnné trouby. Vyplývá to z výsledků průzkumu, který dnes poskytla agentura Median. Televizor je nezbytností pro 86,2 procenta lidí, pračka pro 81,9 procenta, mikrovlnná trouba pro 77,7 procenta a lednička s mrazničkou pro 71,1 procenta oslovených občanů.

Za touto vedoucí čtveřicí se s velkým odstupem umístily videorekordér (36,8 procenta) a obyčejná lednička (35,1 procenta). Méně než třetinovou podporu získaly magnetofon, sporák, DVD přehrávač, videopřehrávač, mraznička či myčka. Například DVD přehrávač je ve zhruba čtvrtině domácností a myčka na nádobí v 17 procentech domácností, vyplývá z průzkumu.

S výrokem, že každý správně zařízený byt by měl mít obývací stěnu a sedací soupravu, v průzkumu souhlasilo 55 procent dotázaných. Byt bez obývací stěny a sedací soupravy si vůbec neumí představit více než pětina dotázaných. Naopak s tvrzením zcela zásadně nesouhlasí sedm procent respondentů, podle desetiny lidí názor, že správný byt se rovná stěna plus sedačka, spíše neplatí.

Průzkum pod názvem MEDIAN, Market & Media & Lifestyle - TGI 07/II+07/III se uskutečnil loni od dubna do září. Zúčastnilo se ho 7278 respondentů ve věku 12 až 79 let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK