Policie provedla razii v Deutsche Post

14.02.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt/Bonn 14. února (ČTK) - Německá policie dnes provedla razii v poštovním úřadu Deutsche Post a ve vile jejího ředitele Klause Zumwinkela. Podle zdrojů agentury Reuters je Zumwinkel podezřelý z daňových úniků, což sice policie přímo nepotvrdila, uvedla ale, že ředitele vyslýchá. Policie k razii sáhla za úsvitu.

Mluvčí prokuratury sdělil, že několik osob je vyslýcháno pro podezření z daňových úniků, nechtěl ale říci, koho přesně se vyšetřování týká. "V tuto chvíli je vedeno vyšetřování v Kolíně a Bonnu," řekl pouze.

Zumwinkel (64) je ve vedení poštovní a logistické skupiny Deutsche Post od roku 1990 a je považován za multimilionáře. Je tak nejdéle sloužícím šéfem ze všech firem, které jsou zařazeny v bázi indexu DAX. Akcie podniku dnes za všeobecného růstu akciových trhů zpevnily skoro o pět procent.

"Spekuluje se, že Zumwinkel půjde, což je z hlediska akcií považováno za dobrou zprávu," řekl jeden z obchodníků ve Frankfurtu. Akcie jsou na burze od roku 2000, takže Zumwinkel byl u jejich vstupu na trh.

Zumwinkel je od roku 2003 také členem dozorčí rady společnosti Deutsche Telekom. V čele Deutsche Post by měl být podle manažerské smlouvy pouze do letošního listopadu a už loni říkal, že o svém dalším setrvání ve firmě se rozhodne do letošního léta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK